HAKKARİ / MERKEZ - VALİ M. LÜTFULLAH BİLGİN ORTAOKULU

Nis

2022-2023 OKUL SPORLARI YILDIZLAR ERKEK FUTSAL(SALON FUTBOLU) TURNUVASINDA OKULUMUZ İLÇE FİNALİNDE 1. OLMUŞ İL FİNALİNDE İSE 2. OLMUŞTUR. ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER, EMEKLERİNDEN DOLAYI BEDEN EĞİTİMİ  ÖĞRETMENİMİZ MEHMET MERAL'E TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

8.sınıf öğrencilerimizle Hakkari Fen Lisesi'ni ziyaret ettik. İlgi ve misafirperverliklerinden dolayı idare, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

8.sınıf öğrencilerimizle Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret ettik. İlgi ve misafirperverliklerinden dolayı idare, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

İNTERNET ETİĞİ KURALLARI

Okulumuzda;

• Çevrim içi ortamlar kimseye zarar vermek için kullanılamaz
  • Bilgisayar, yalan bilgileri yaymak için ve hırsızlık yapmak için kullanılamaz
  • Diğer kullanıcıların dosyalarına izinsiz bir şekilde erişim sağlanamaz
  • Bedeli ödenmeyen yazılımlar ve programlar kullanılamaz
  • İnternet ortamında uygun olmayan (yasadışı) içerikleri indirilmez, paylaşılmaz veya saklanmaz
  • Fikir ve sanat eserleri ile telif hakları ve lisanslama konusunda titiz davranılmalıdır.
  • Telif hakkı olan materyallerin lisanssız kopyaları oluşturulmamalı
  • Sahibi olunmayan eserler topluluklarla paylaşılmamalıdır.
  • Elektronik ortamlara bağlanan cihazlara, sistemlere veya sistemlerde bulunan bilgi kaynaklarına erişim yetkiniz yok ise girilemeyeceği ve kasıtlı olarak sisteme müdahale edilemeyeceği veya işleyişinde değişiklikler yapılamayacağı her zaman hatırda tutulmalıdır.

Ekm

SON YAPILAN İL GENELİ DENEME SINAVINDA BAŞARI GÖSTERİP DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZE HEDİYE ÇEKLERİ OKUL MÜDÜRÜMÜZ ERCAN ACAR TARAFINDAN VERİLDİ. ÖĞRENCİLERİMİZİN İSİMLERİ GURUR TABLOMUZDA YERİNİ ALDI. ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.

May

İngilizce öğretmenimiz Hande TÜRKEKUL önderliğinde yürütülen Recycle to Learn English eTwinning Projesi; Romanya,İspanya,Türkiye ,İtalya ve Bulgaristan işbirligiyle başarılı bir şekilde tamamlandı.Öğrencilerimiz bu projeyle hem ingilizce ögrenimini pekiştirdiler hem de dijital araçlar ,e güvenlik vb birçok alanda kendilerini geliştirdiler.Ayrica ögrencilerimiz geri dönüşüm ile bu çevresel farkindaliklarini da artırdılar.

"Colorful World Of Mathematics" isimli eTwinning projemiz

Vali Mehmet Lütfullah Bilgin Ortaokulu 5.sınıflar gönüllü öğrencileri, Matematik Öğretmeni Mine KARA rehberliğinde "Colorful World Of Mathematics" isimli eTwinning projesini kurmuştur. Projemiz farklı ülke ve okullardan matematik öğretmeni ve 11-15 yaş aralığı öğrencileriyle yürütülecektir. Matematik yaşam biçimidir. Birçok bilim dalından matematiği çıkartırsanız bilimler bilim olma özelliğini kaybeder. Bilimler var olan olayları ifade etmek için yardımı matematikten almaktadır. Bu projenin amacı, matematik konularının materyal ve oyunlar ile desteklenerek matematik konularının zevkli halde işlenmesi, çocukların matematik dersine ilgisini artırmak, matematiksel düşünme becerilerini oyun, şarkı, resim, stem, kodlama, matematik tarihi gibi etkinliklerle öğrencilerin ürün ortaya koymasını sağlamaktır. Projemiz Ekim-Şubat arasında gerçekleşecektir. Projeden beklenen sonuçlar matematik dersinin zevkli hale getirilerek öğrenilmesi,  hayal gücünün geliştirilmesi, problem çözme becerilerinin gelişmesi, eleştirel düşünme becerilerinin ve hızlı düşünme becerilerinin gelişmesi, kazanımları birbiri arasında ilişkilendirebilmesi, arkadaşlarıyla koordine çalışmasına katkı sağlayarak öğrencilerde dayanışma duygusunun geliştirilmesi, el-göz koordinasyonunu ve hızlı düşünme becerilerini entegre bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlanması, hızlı düşünme becerileriyle mantıksal ve matematiksel düşünme bir arada sunulduğu için doğrudan öğrencilerin stratejik düşünmelerine olanak sağlanması, girişimci birey olması, motivasyonu yüksek bir çalışma sonucunda başarının artırılması, kodlama öğrenmesi, stem etkinlikleri gerçekleştirmesi ve matematik tarihini öğrenmesi hedeflenmektedir.   Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ayrıntılı bilgiler için;